Wat is mediation?

Neem contact op

voor vrijblijvende informatie

085 - 760 33 33

Liever gebeld worden?

VERZENDEN

Bedankt voor uw reactie. We zullen spoedig contact met u opnemen.

Of stuur een email

Ook via de mail kan je 
contact met mij opnemen

Arbeidsconflict

Een arbeidsconflict kan op verschillende manieren ontstaan. Een werkgever zal de oorzaak van het conflict zien in het functioneren van een werknemer. De werknemer zal eerder neigen de oorzaak te wijten aan onterechte of onderhandse kritiek op het functioneren. Of het gebeurt dat werknemer en werkgever het gewoon niet goed met elkaar kunnen vinden. Dit resulteert in vele onderhuidse spanningen tot de bom een keer barst. Vaak heeft een werkgever het gevoel dat anderen voorgetrokken worden  en denkt de werkgever dat de werknemer zich te passief opstelt.

Tijdens de mediationsessies gaan alle partijen samen aan tafel om te kijken of er sprake is van miscommunicatie, gevoel van onderwaardering of dat het probleem bij het functioneren ligt. Vaak blijkt dat dingen goed op te lossen zijn op het moment dat er op een juiste manier, met goede begeleiding met elkaar wordt gepraat.

Als er echt niet tot een oplossing gekomen wordt, dan kan er uiteindelijk gekozen worden voor exit-mediation. Bij een exit-mediation worden partijen begeleid naar een uit-elkaar-gaan, waar zowel werkgever als werknemer terug kunnen kijken op een goede afronding.